30 ימים לשיגור, וההכנות למשימת רקיע בשיאן
בשבוע שעבר (22.2.22) הוצג פרויקט "החלום הגדול" במרכז פרס לשלום ובעוד 11 ערים בעולם, ביניהן ניו-יורק, לונדון, ורשה וטוקיו.
פרויקט "החלום הגדול" של ארגון Dreame, מרכז פרס לשלום ולחדשנות, קרן רמון ועוד, קיבץ בשנה האחרונה כ 50,000 סיפורי חלומות מרחבי העולם, העוסקים בעתיד הייקום עד שנת 2030. בהשראת אותם חלומות חברו 50 אמנים ליצירת אמנות וידאו-ארט קולקטיבית, שתשוגר אתי לחלל כחלק ממשימת "רקיע". היצירה מלווה במפה אינטראקטיבית, שבזמן אמת אפשר יהיה לראות את החלומות, כך שברגע שתחנת החלל תהיה למשל מעל הודו, החלומות של הודו יהיו מוארים.
בדומה למשימת "רקיע", שהיא מלאכת מחשבת המורכבת מחלומות רבים. חלומות של מורים, מדענים, אמנים, ילדות וילדים, ועבודה של צוות מוכשר העוסק יומם וליל באריגת מגוון החלומות והפיכתם לתכנית עבודה של עשרה ימים מלאים בחלל, במעבדות של תחנת החלל ובתקשורת משם עם תלמידים ועם חוקרים בכדור הארץ.
כשמסתכלים על מרבית מהתכנים שמופיעים בחלומות, הרעיונות מתחברים לשלום. ילדים וילדות, נשים וגברים, בני אנוש שרוצים אותו דבר: שקט. שלווה. בטחון. לחיות יחד בעולם שטוב לחיות בו. בין אם הם מתגוררים באזור של קונפליקט, או אם חייהם מתנהלים בשלווה פסטורלית. העובדה שהרצון הזה חוצה גבולות בכדור הארץ ואף פורץ לחלל, יש בזה משהו מרהיב.
הפרויקט מזכיר לנו שהחלום הוא הצעד הראשון בתהליך ארוך של תכנון ועשייה. בלי חלום אין הגשמה.
להפוך חלומות ליצירת אמנות:
לילי בן עמי, מנכ"לית פורום מיכל סלה, חולמת שפיתחנו חיסון וניצחנו. היום יש אפס רציחות בשנה. תופעת רצח נשים בביתן ואלימות במשפחה – נכחדה.
אחיה קליין, שייט פרא-אולימפי בתחום החתירה שנפצע אנושות ממטען חבלה ואיבד את מאור עיניו בפעילות צבאית, חולם שכל האנשים יהיו חופשיים ועצמאיים.
הדיר גוטי, מקימת הגנים הדו לשוניים ובית הספר כולנא ביפו, חולמת שכל ילדי יפו הערבים יזכו לחינוך חדשני, מאתגר, מפתח ומכבד בכל מסגרת שיבחרו. שלבנות תהיה תמונת עתיד מעבר לנישואים ולהורות. שהנוער הערבי ישתלב החברה הישראלית תוך שמירה על עושר השפה והתרבות הערבית.
אמאל חלילי (16.5) תושבת יפו ותלמידה מבית ספר טרה סנטה, חולמת להיות מורה ולחנך את הדור הבא להיות סובלניים אחד כפי השני.
ויטל זינגר, ספורטאית פרא-אולימפית בנבחרת ישראל בענף ריקוד בכיסא גלגלים בסגנון לטיני, ועוסקת ביזמות חברתית לקידום שיוויון זכויות ונגישות חולמת על עולם נגיש, שוויוני ומקבל יותר.
לירז צ'רכי, שחקנית וזמרת ישראלית, חולמת לבקר ולהופיע באיראן, המקום שבו הוריה נולדו.
מולקן פנטה (18) חייל יפואי בשירות סדיר, חולם להקים מדד חדש, המודד את בני האדם לא לפי כמות הכסף שלהם בבנק אלא לפי טיב המעשים שלהם.
על היצירה חתומות אופיר חרל"פ ריבלין ושרונה קרני כהן, שהיו אחראיות על איסוף וסינון העבודות שנאספו מכל העולם לתוצר הסופי. תודה להן, ולכל האנשים היקרים שהצטרפו לחלום הגדול וציידו אותי באוסף ציורים נפלאים של חלומות אותם אקח עמי למסע לחלל, בתקוה שיחד נוכל להוציא לדרך חלומות רבים, ואולי גם לתרום להגשמת חלק מהם.
שלכם
איתן
Comments